Sunday, December 11, 2016

Зөгийн балтай бялуу

Зөгийн балтай бялуу



Бэлдэх арга: 250 грамм зөгийн баланд тал стакан ус 

нэг стакан ургамлын тос нэмж хийнэ
Дараа нь тал стакан жижиглэсэн самар
мөн тал стакан үзэм, 2 – 3 хоолны халбага цукат
нэг цайны халбага какао
уксуст хийсэн нэг цайны халбага сод

зуурмаг хийхэд тохирсон хэмжээний гурил

Бэлэн болсон зуурмагаа хоёр см зузаантай элдээд шарах шүүгээний тосолсон хавтан дээр тавина. Шарах шүүгээнд ойролцоогоор цаг хэртэй байлгаад гаргаж хөргөнө. Дараа нь нимбэгний чихэрлэг шүүс цацах эсвэл сахарны нунтаг цацаж хавтан дээр тавь.
Чихэрлэг түрхлэг: 200 грамм жижиг ширхэгтэй сахар эсвэл пудр, нэг ширхэг өндөгний цагаан, тал нимбэгний шүүс

No comments:

Post a Comment